Friday, May 25, 2018

Näppisin pikaajalisi graafikuid

Vaatasin ja kohendasin natuke pikaajalist S&P 500 graafikut. Iseenesest on see vist selle indeksi algusest peale.




















Graafik on pool-logaritmiline. Alati on see probleem, et kas vaadelda lineaarset või logaritmilist graafikut. Lineaarne läheb selle pika perioodi peal väga imelikuks, vaatlen teist mulle kättesaadavat - äkki on see informatiivsem.
2000. aasta tipp on sutsuke allapoole ideaalset taset (1.618), sellele järgnebki sageli kõrge b-laine. 2000-ndatel hakkab lainete lõppemine minema kõrgemaks kui oleks tasemete järgi oodatav. Kuna IV lõppes peaaegu 1.236 peal, siis V võiks minna 2.382 kanti (kõrgemale, kui on minu numbrid siin).
Samas on turu optimism minemas lainete lõpus äärmusesse. Hea näide on 90-ndate lõpp, mis lühemal graafikul läks paraboolseks. See oli ka kolmanda laine lõpp. Ma kaldun arvama, et ka praegu kogub asi hoogu kuni lõpuni üleval.
Eelmise graafiku pildil on ring-3 väga pikaks minemas. Panene siia ka 1-kuulise graafiku, mis näitab, et on olemas küllalt normaalne jaotus, mille järgi V lõppeks sisemiselt 2.618 tasemel. See on veel normaalne, kuigi keskmistest tunduvalt tugevam tase. Arvestades muidugi eelkirjutatut ei ole suur ime ka, kui me läheme tasemetega väga imelike kõrgusteni. See sõltub muidugi sellest, kuidas inflatsioon tulemas on ja kas rahatrüki mõjusid suudetakse "tagasi keerata".




















See grafik tundub oma jaotuses päris normaalne, kuid vähemalt tasemete järgi on variant, et näidatud (3) saab olema juba ring-3. Ka lühemate graafikute peal ei ole selgelt näha laineid, mis sobiksid veel ühe sisemise W3-W4 jaoks. Samas võivad vahest olla korrigeeruvad lained ka väga väikesed.  Aga seda vaatame juba hiljem.

No comments:

Post a Comment