Wednesday, March 21, 2018

Põllumeestele võivad tulla paremad ajad.

Meie põllumehed on olnud raskes seisus. Ühelt poolt on meie regioonis probleemiks Venemaa ja seakatk, teiselt poolt pole selle äriga ka maailmaturul asjad praegu kõige paremini.

DBA on põllumajanduse ETF (kus on sees ka hea hulk võlakirju). Nädala lõpus sattus ette (stockcharts'i) analüüs, mis oli sellele graafikule vedanud vastupanujoone, millest mindi ülesse läbi. Praeguseks on sellest uuesti alla vajutud. See joon pole vast hetkel oluline, ma seda graafikule ei jätnud. Panin küll graafikule silma hakkava lugemise. Sel ETF-l pole pikemat ajalugu. Küllaltki ilmselt on tegemist korrektsiooniga koos kõige sellest tuleneva struktuuri ebakindlusega.





















Ma ei ole siin jaganud (C)-d viieks, vaid see on seest 3-ne. Sageli on selline struktuur tähisega W-X-Y. Tundus nii kuidagi loomulikum. Ring-v peaks tulema 5-ne. Natuke oleks vaja veel tulla. Kõrgusena sobiks hästi sinine kast. Eriti selge oleks, kui MACD histogram teeks veel sutsuke negatiivse väärtuse ja siis ülesse pööraks.

Märkus: DBA investeerib futuuride kaudu põllumajandusse. Sellisel tegevusel on see matemaatika, et ETF-i väärtus ei kasva sama kiirelt kui aluseks olevatel varadel.


No comments:

Post a Comment