Sunday, May 14, 2017

S&P seis

S&P 500
Väga tõenäoline on, et praegune tipp, mis tehti, on b, korrektsiooni (4) keskmine laine.




















Välja on käidud, et b võiks minna ülesse kuni 1.618 tasemeni. Reedel jäi see olukorda, et on võimalik veel tõus sinnani, kuid ka kukkumine pühapäeva õhtul. Potentsiaalselt on võimalik, et (4) võib ka lõppenud olla ja minnakse ülesse (5) juurde. Kuna aga viimane oleks ca 10-kuuse tõusu lõpp, siis on äkki vähemtõenäoline, et hoog on veel nii suur, et eelviimane laine korrektsioonina nii väikeseks jääb. Ilmselt nädala algus näitab, kuhu minnakse.  Ma ise kaldun arvama, et minnakse c juurde.
Panin siia sihilikult nädalate graafiku - sel on müra vähem ja ka aprilli alguses kirjutasin ma sama graafiku pealt. Sama graafiku võrdlemisel on huvitav näha muutumist: RSI peal on toimunud lahknemine, MACDh on läinud alla nulli ja on vallmis uue tipu juures tõusma üle 0-i ja tegema ka lahknemise. See on ilmselt koht, mille juurest algab sõit alla [4] juurde. Alates (4)-st on sõidud üles-alla sadades punktides - täitsa mõistlikud kaasa sõita. Neljas laine alla võib tulla imeliku struktuuri ja pikkusega - selliste asjade puhul ei tohiks igaks-juhuks optsioonides pikk olla. Korrektsiooni kauplemine ja ka tõus, kui see on diagonaal, ei ole kaugeltki kõige lihtsamad asjad. Aabitsatõde on, et vähemalt alustajad peaksid neid vältima.
(5) ei pruugi kuidagi maikuusse mahtuda - seega "sell in May" ei pruugi tähendada, et tipp tuleb enne suve, kuigi sügisene põhi võib olla allpool mai kõrgemast tasemest (näiteks sel nädalal tehtust).


No comments:

Post a Comment