Saturday, July 6, 2013

Nädala lõpuks pöörde kohas

See nädala lõpp on kohaks, kus igal juhul toimub mingi pööre - kas pööravad alla aktsiate hinnad või toimub pööre analüütikute, kes praegust tõusu vaid korrektsiooniks pidasid, arvamuses.
S&P 1 tunni graafik:


Esimesena hakkab siin silma, et liikumine on toimunud täpselt mai lõpupoole ja juuni lõpupoole tehtud tippe läbiva trendijoone vastu. RSI on ka tasemel, mis on olnud vastupanuks alates mai lõpus langusesse minekust. Graafiku peal on siis visuaalselt sobiv pilt pöördeks. Kui edasi minnakse, tekivad kahtlused, et teooria praegusest lainest, kui 2. ja korrigeerivast, ei ole õige.
Siin joonisel on toodud ära lausa kolm võimalikku lainete lugemist: sinise üllitasin ise kokku, roheline oli laineanalüütikute analüüsis juuni lõpus ning all on veel punane alternatiivne, mis tähendaks, et 24. juunist ei ole enam korrigeeruv laine, vaid et siis lõppes korrektsioon ja algas uuesti tõusev laine. Viimase puhul on C küll ajaliselt väga lühike, kuid kui praegu hinnad hooga edasi ülesse liiguvad, siis on see sobiv tõlgendus juba toimunu kohta. Minu (sinise) ja laineanalüütikute (rohelise) loogika vahe on selles, et ma ei tahaks lähtuda sellest, et praegu toimub 5-laineline allaminek, enne, kui see on turu poolt selgelt näidatud (siin eespool olen arutanud, et kas tuleb veel 1 mitmekuuline laine ülesse major top'i tegemiseks). Kui järgmine nädal minnakse edasi alla, siis on vaja kolmanda alla mineva laine lõpus püüda aru saada, kas see on viimane languse osalaine (liikumise tugevus, tasemed jne.). Igal juhul oleks siis lühemajalisel agressiivsemal kauplemisel mõistlik 4. lainet pika positsiooniga kaubelda, et olla võimalikus ülesseminekus sees (konservatiivsemalt lähenedes vastu trendi ei kaubelda - siis võiks olla vähemalt neutraalses positsioonis).
Tõusu kasuks räägivad: 24. juunil toimus pööre kenasti 100(d)SMA pealt, reedel mindi natuke üle 50(d)SMA. 24. juuni pööre toimus enam-vähem ka kahe detsembri põhja pealt tõmmatud trendijoone pealt. Väiksemate aktsiate indeksid on 50SMA joone ka selgemalt murdnud.
Päevade graafikul räägib allapöörde kasuks sama, mis 1h graafikul - ollakse hindade trendijoone vastu ja ka RSI vastupanutaseme vastas.
Mõned väiksemad indeksid on päevade graafikul läinud läbi 50SMA. Need indeksid on aga ka loomulikult volatiilsemad. Väike tasemest läbiminek ei tähenda ka veel kunagi lõplikku läbimurdmist. Näiteks eelmises postituses kirjutatud euro kolmnurgast mindi esmalt läbi üles, oldi seal 3 tundi, siis tuli alles kukkumine. Üldiselt ei ole midagi finantsturgudel liiga lihtne ja selge.







No comments:

Post a Comment